Zaloguj |  Zarejestruj




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 01 lip 2019 19:39 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 19 cze 2019 10:00
Lokalizacja: Zachodniopomorskie - wybrzeże
Czy miał ktoś podobnie i czy to urządzenie padło, czy może jest inny problem?

Wyświetlacz podłączony poprawnie, przewody całe, w moto od września zeszłego roku. Resetowałem, podłączałem ponownie i dalej to samo.

Pokazuj 6 biegów, przy 4 biegu pokazuje 0 i koniec. Podczas uczenia go biegów, uczy się do 4 biegu i nie przechodzi już dalej, pozostaje w powolnym miganiu w nieskończoność na 4 biegu.

_________________
Hayka K3


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 01 lip 2019 23:31 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24 wrz 2009 19:51
Gadu-gadu: 1414465
Uwalony GPS - czujnik biegów który znajduje się pod sprzęgłem.

Przerabiałem tej zimy :)

Koszt nowego w SUZI około 250zł. Zamienników brak..

PS. Dam namiary na forumowego kolegę który zaopatruje Nas :)

_________________
http://www.bikepics.com/members/MlodyWilk22/

http://www.youtube.com/watch?v=zUxd2Hk-gbY


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 02 lip 2019 11:07 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 19 cze 2019 10:00
Lokalizacja: Zachodniopomorskie - wybrzeże
Oki, dzięki. Zarzuce temat mechanikowi aby sprawdził ten czujnik.

_________________
Hayka K3


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 02 lip 2019 12:19 
c
c
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 11 lut 2017 00:56
Lokalizacja: Lublin
tel.: 605287330
MłodyWilk napisał(a):
Uwalony GPS - czujnik biegów który znajduje się pod sprzęgłem.

Przerabiałem tej zimy :)

Koszt nowego w SUZI około 250zł. Zamienników brak..

PS. Dam namiary na forumowego kolegę który zaopatruje Nas :)


Sprzęgło trzeba rozbierać aby wymienić ten czujnik? Pytam o Gen I. U mnie jest taki objaw że na zimno gipro chodzi super. Jak się zatrzymam po wielu kilometrach i odpalam to na 5 i 6 pokazuje 0 przez pierwszych kilka km. Więc może i u mnie to samo?


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 02 lip 2019 22:54 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24 wrz 2009 19:51
Gadu-gadu: 1414465
U mnie na początku jak zaczął się wypalać to mylił 5tkę z 6, później już nawet 4 z 6 :D
Po dłuższej jeździe np na 6 biegu potrafiło nagle wskoczyć 0.

To prawda, że puki silnik jeszcze w miarę zimny to jakoś to działało... Im dłuższa jazda tym więcej baboli się pojawiało.

Także panowie GPS-y do wymiany i jak ręką odjął :D

Niestety czujnik znajduje się za koszem sprzęgłowym, więc całe sprzęgło do zrzucenia żeby się do niego dostać.

Przy okazji zweryfikujecie sobie stan sprzęgła oraz słynne odkręcające się śrubki na koszu sprzegłowym :)

U mnie były już o około 1 obrót odkręcone - polecam skręcić na niebieski klej do gwintów.

No i pamiętajcie o nowej uszczelce pod dekiel :!:

Good lock :)

_________________
http://www.bikepics.com/members/MlodyWilk22/

http://www.youtube.com/watch?v=zUxd2Hk-gbY


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 03 lip 2019 00:35 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 04 wrz 2009 15:32
Lokalizacja: Warszawa
tel.: 605402234
Dokładnie jak Młody Wilk opisał tak jest. Z uszczelką dekla tylko nie trzeba nowej jak jest nie poryta, popękana. Ona daje radę kilka odkręceń i przykręceń. Do weryfikacji organoleptycznej. :)

_________________
Mechanik motocyklowy: Suzuki Hayabusa i inne. Przeglądy, naprawy, tuning. Naprawiam motocykle po specjalistach. ECU flashing.
Tel: 605402234

Najszybsze moto w Polsce bez doładowań: 326 km/h
1/4 mili ET: 9.160 sec
1000m ET: 17.433s. Vmax 291km/h
Wicemistrz Polski 1/4 mili PPWR 2017r. Klasa Moto Drag Plus


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 03 lip 2019 17:55 
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 04 cze 2009 09:00
Lokalizacja: krakow
tel.: 696458862
MłodyWilk napisał(a):
polecam skręcić na niebieski klej do gwintów.

najlepiej Loctite 243, tylko przy skręcaniu wszystko musi być wolne od oleju :)
Jacek Mroczek napisał(a):
Z uszczelką dekla tylko nie trzeba nowej jak jest nie poryta, popękana. Ona daje radę kilka odkręceń i przykręceń.

dokładnie nie trzeba nowej, chyba że przy rozbórce pentknie, 3 razy dobierałem się do tych okolic i stara trzyma jak złoto... co prawda zakupiłem nową, ale sobie leży i czeka jak oryginał pentknie :mrgreen:

_________________
oczywiście to tylko moje zdanie, i mogę się mylić....
sponsorzy wypowiedzi:
tv trwam; narodowy fundusz zdrowia; pani domu; durex; radio maryja; koło gospodyń wiejskich; bravo girl; przegląd funeralny; teleranek

czy wieczorem, czy nad ranem..... mam na wszystko wyrąbane.

Obrazek
Obrazek


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 04 lip 2019 03:13 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24 wrz 2009 19:51
Gadu-gadu: 1414465
soprano napisał(a):
co prawda zakupiłem nową, ale sobie leży i czeka jak oryginał pentknie :mrgreen:


Ja też :)

Wszystko zależy jak się oderwie po fabryce za pierwszym razem...

No chyba, że już ktoś tam grzebał i siedzi zamiennik to już nie taki trwały.

Na wszelki wypadek zamówić i niech sobie czeka w gotowości. Nie pieniądze a rozbierze się i złoży za jednym zamachem i po kłopocie.

_________________
http://www.bikepics.com/members/MlodyWilk22/

http://www.youtube.com/watch?v=zUxd2Hk-gbY


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 05 lip 2019 07:40 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 19 cze 2019 10:00
Lokalizacja: Zachodniopomorskie - wybrzeże
Jak już zaplanuje tę naprawę u mechanika, to dam znać o efekcie. Swoją drogą, szkoda że ten czujnik jest tak osadzony, sam się nie podejmę zwalać sprzęgła. Dzięki za info o usterce.

_________________
Hayka K3


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 12 lip 2019 12:48 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 19 cze 2019 10:00
Lokalizacja: Zachodniopomorskie - wybrzeże
A tak jeszcze zapytam, czy komputer pokaże usterkę tego GPS? Na dobrą sprawę Ci co nie mają ATRE, nie wiedzą nawet że mogą mieć uwalony GPS...

_________________
Hayka K3


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Gipro ATRE G2 problem
Nieprzeczytany postNapisane: 12 lip 2019 17:05 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24 wrz 2009 19:51
Gadu-gadu: 1414465
Nie pokaże i w dodatku ustawi mapę dla biegu jałowego(luzu)...

_________________
http://www.bikepics.com/members/MlodyWilk22/

http://www.youtube.com/watch?v=zUxd2Hk-gbY


Zobacz profil  Offline
Cytuj  

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

Panel

Góra Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000 - 2016 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Design hayka.pl (based on Ercan Koc)