Zaloguj |  Zarejestruj




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 03 cze 2018 17:02 
Dołączył(a): 17 maja 2018 07:22
tel.: 666640200
Hejka, właśnie wróciłem z trasy, jakieś 200km. Podjechałem pod dom , zgasiłem sprzeta i przy próbie odpalenia nie zapaliły się nawet kontrolki, wskazówki dygnely trochę do góry i kaput. Bezpieczniki sprawdzone, wszystko ok, pożyczyłem aku od bandita i Hayka ożyła. Podpiąłem akumulator pod prostownik i dupa, nawet nie próbuje go ładować, stoi cały czas na zero.
Powiedzcie mi co może być przyczyną? Akumulator padł na amen czy to kwestia jakiego regulatora napięcia czy coś... W końcu parę kilometrów nawinalem więc akumulator powinno się naładować


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 03 cze 2018 19:22 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 lis 2011 19:29
Załóż aku na którym odpala motocykl i sprawdź ładowanie miernikiem i będziesz miał odpowiedź.Ładowanie sprawdza się na wolnych obrotach i wyższych z tego co pamiętam powinno zaczynać się minimum od 13,8 do 14,5volt


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 03 cze 2018 20:24 
i
i
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 lip 2014 14:15
Lokalizacja: Biała Podl.
tel.: 507747674
Jezeli aku padl do zera to miales mega szczescie ze nie padl w trasie bo tak tez sie zdarza. Jak jedt ładowanie to zakladaj nowy i jazda

_________________
EastSideMoto Mechanika motocyklowa Biała Podlaska


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 03 cze 2018 20:57 
Dołączył(a): 17 maja 2018 07:22
tel.: 666640200
Mam nadzieję że to tylko akumulator . Przez 4godziny wskazówka na prostowniku ani drgnęła, odpialem go bo efekt żaden.
Jutro zakupie nową baterie i sprawdzę to ładowanie. Ale myślę że to nie będzie wina regulatora bo Moto ma przelatane dopiero 28kkm więc chyba za wcześnie na awarię


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 05 cze 2018 10:53 
Dołączył(a): 17 maja 2018 07:22
tel.: 666640200
Diagnoza: oberwana cela w akumulatorze - poleciał na złom . Zakupiony nowy, maszyna dostała nową Vartę i jest miód malina


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 05 cze 2018 10:57 
a
a
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 26 mar 2018 21:56
tel.: 0
JAY cieszę się, że "tylko" taka była przyczyna nie odpalenia moto :)


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 05 cze 2018 11:03 
Dołączył(a): 17 maja 2018 07:22
tel.: 666640200
MaciekW. napisał(a):
JAY cieszę się, że "tylko" taka była przyczyna nie odpalenia moto :)


Ja się bardziej cieszę że to się stało pod domem a nie w trasie :P


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Zgasiłem i już nie odpaliła? Akumulator umarł?
Nieprzeczytany postNapisane: 09 cze 2018 10:23 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 08 cze 2018 12:20
tel.: 0
cirus napisał(a):
Jezeli aku padl do zera to miales mega szczescie ze nie padl w trasie bo tak tez sie zdarza. Jak jedt ładowanie to zakladaj nowy i jazda

Pewnie padł w trasie ale dopóki moto było odpalone to elektryka zasilała się z regulatora.


Zobacz profil  Offline
Cytuj  

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 11 gości

Panel

Góra Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000 - 2016 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Design hayka.pl (based on Ercan Koc)