Zaloguj |  Zarejestruj




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 06 lut 2016 10:41 
b
b
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 26 sie 2011 10:34
Lokalizacja: Pyskowice
tel.: 796104714
Witam
Chce kupić wyświetlacz biegów do pierwszej gen rok 2007
czy jest możne jakiś dedykowany żeby nic nie programować nie przerabiać wiązek po prostu gotowiec który podłącza sie do istniejących wtyczek
Zależny mi żeby miał wbudowane Tre które można wł i wył
i innymi bajerami o których pewnie nie mam pojęcia
nie wiem o co chodzi z tymi symbolami
HEALTECH Gipro z ATRE S02
GiPro ATRE MODEL S06
GiPro Ds MODEL S01
A możne całkiem coś innego Co polecacie ?

_________________
Pozdrawiam Sokolo


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 06 lut 2016 21:34 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 sie 2014 21:24
Lokalizacja: Prochowice
Gipro z ATRE możliwość zmian mapy zapłonowej, ściąga ograniczenie prędkości .Nie podnosi obrotów na biegu jałowym .
Model S06 jest to nazwa (symbol) do jakiego motocykla jest zastosowany .Taki posiadam w K3 .Banalnie proste podłączenie polegające na wypięciu i wpięciu złączki przewodowej drugi przewód podłączamy pod + akumulatora .
Model DS bez możliwości zmian map tylko sam wyświetlacz biegów


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 06 lut 2016 23:54 
j
j
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 lip 2014 15:15
Lokalizacja: Biała Podl.
tel.: 507747674
Tylko gipro, sprawdzone nie raz i bez kombinacji

_________________
EastSideMoto Mechanika motocyklowa Biała Podlaska


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 07 lut 2016 20:01 
j
j
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 06 paź 2014 18:53
GiPro ma wyłączane TRE ?

_________________
SRAD - im szybciej jedziesz, tym szybciej jedziesz.


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 07 lut 2016 22:07 
c
c
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 maja 2015 21:05
Lokalizacja: SIERAKOWICE
tel.: 0
W I generacji mam GIPRO z TRC chodzi bez zastrzeżeń . Ma chyba 7 map do hajki jest 5. można od dołu przyciskiem wyłączyć mapy na 0 - wtedy działa tylko jako wyświetlacz biegów.
Kolega w GSXR750 też ma ale u niego przy redukcji nie zawsze na wyświetlaczu "zdąży obniżyć"
W Hajce chodzi idealnie .

instrukcja z naszego forum:
http://hayka.pl/manual/Glpro_TRE.pdf

_________________
Marzenia się nie spełniają - marzenia trzeba spełniać

Ogar 200 , Jawa TS350 , Honda VF750F , Honda VFR 750 HAYABUSA


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 08 lut 2016 19:59 
c
c
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 18 cze 2015 20:40
Lokalizacja: Kielce
tel.: 0
Ja mam z puig i też wszystko działa jak należy nigdy nie miałem z nim problemu.


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 10 lut 2016 17:37 
b
b
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 26 sie 2011 10:34
Lokalizacja: Pyskowice
tel.: 796104714
Dziękuje za odpowiedzi :)

_________________
Pozdrawiam Sokolo


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 10 lut 2016 17:50 
b
b
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 26 sie 2011 10:34
Lokalizacja: Pyskowice
tel.: 796104714
Tylko nie do końca jestem pewien jaki ma być symbol
SO2 ?
SO6 ?

_________________
Pozdrawiam Sokolo


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 11 lut 2016 08:50 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 sie 2014 21:24
Lokalizacja: Prochowice
zadzwoń do bikestar to ci powiedzą


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 11 lut 2016 21:42 
g
g
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 sie 2015 08:22
Lokalizacja: Bielsko - Biała
tel.: 663066321
ja zakupiłem Gi pro w zeszłym roku już, ale dopiero teraz mi go montują. Do pierwszej generacji symbol S06. To nastepca tam któregoś i różni się długością kabli. w poprzednim modelu czasem były za krótkie.


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 27 cze 2016 18:12 
b
b
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 19 sie 2012 20:05
Lokalizacja: Jelenia Góra
Ja do pierwszej generacji założyłem Acumen-a działał bdb.


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 24 lut 2017 01:32 
a
a
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05 sty 2017 23:41
Lokalizacja: Dobra k. Nowogardu
tel.: 796101296
Siemka.

Wiem że temat wystygł ale ja kilka dni temu montowałem wyświetlacz biegów (bez TRE) do swojej hayki.
Żeby do zamontować trzeba ściągać pokrywę sprzęgła i wyjąć sprzęgło no chyba że ktoś ma małe i chude palce to poradzi sobie bez wyciągania całego sprzęgła i odkręci sam czujnik :)
Wyświetlacz podłączamy poprzez przylutowanie przewodów do oryginalnego czujnika luzu a przewody możemy poprowadzić poprzez nacięcie oryginalnej gumki przez którą wychodzą oryginalne przewody, ja dodatkowo uszczelniłem silikonem. Wrzucę kilka zdjęć mniej więcej jak to wygląda do momentu kiedy już polutowałem przewody do czujnika i zalałem pierwszą warstwę klejem super glue żeby się od drgań itd nie urwały przewody a następnie zalałem całość grubo silikonem czarnym do wysokich temperatur ponieważ jest odporny na olej i temperatury no i poskładałem i działa znakomicie jak oryginalny GIPRO czy coś takiego.

Koszt wyświetlacza gotowego do montażu to 79 zł + silikon 8.5zł + tubka super glue około 2 zł i jakiś 4pak ;)

Wskaźnik zakupiłem od tego człowieka http://WWW.ROBGIE.PL z którym jest bardzo dobry i szybki kontakt i zero problemów, we wszystkim pomoże w razie jakichkolwiek kłopotów z montażem itd :) instrukcja montażu jest również do pobrania na tej stronie i jest wszystko dobrze opisane więc montaż jest łatwy,

Myślę że za takie pieniądze super sprawa bo jeśli chcesz wiedzieć na którym lecisz biegu to nie trzeba płacić po 400 zł za wyświetlacz.

Jakość wyświetlacza jest taka sama jak GIPRO itd więc warto.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 24 lut 2017 09:44 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 sie 2014 21:24
Lokalizacja: Prochowice
Brawo Ty


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 24 lut 2017 15:10 
a
a
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05 sty 2017 23:41
Lokalizacja: Dobra k. Nowogardu
tel.: 796101296
Brawo ja :P :lol:


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 25 lut 2017 22:19 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 mar 2011 02:28
Lokalizacja: Wawa
tel.: 0
Jeden rzut okiem w obrotomierz + prędkośćiomierz + ewentualnie ucho i już wiem na którym biegu popylam.
No chyba, że jest +250, to wtedy bez patrzenia wiadomo... ;-)

_________________
kiedy wsiadam na moto, staję się niewidzialny...


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 26 lut 2017 02:34 
c
c
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 paź 2016 22:54
Lokalizacja: Żyrardów
buzazuza napisał(a):
Jeden rzut okiem w obrotomierz + prędkośćiomierz + ewentualnie ucho i już wiem na którym biegu popylam.
No chyba, że jest +250, to wtedy bez patrzenia wiadomo... ;-)


Dokładnie, po pewnym czasie na danym motocyklu też się przyzwyczajam. TRE mam zwykłe, bez wyświetlacza ;)


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 26 lut 2017 19:52 
a
a
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05 sty 2017 23:41
Lokalizacja: Dobra k. Nowogardu
tel.: 796101296
Dokładnie, jeden woli patrzeć, słuchać i się zastanawiać a inny spojrzeć i wiedzieć hehe.. :)
Wrzuciłem bo może ktoś by chciał sobie zamontować a nie wie co i jak więc mniej więcej chciałem zobrazować jak to wygląda i że za można powiedzieć śmieszne pieniądze mieć wyświetlacz biegów który działa jak oryginalny np w II gen a nie jakiś chiński z markietu który zakłada się na dźwignię zmiany biegów i kosztuje około 100zł :)

Panowie co kto lubi ;)


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 27 lut 2017 04:22 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 mar 2011 02:28
Lokalizacja: Wawa
tel.: 0
kto ma czas, ten się zastanawia.
kto ma Buse i szybkie neurony ten czasu nie potrzebuje. ;-)

To wcale nie znaczy, że Twoja prezentacja :brawo: się zmarnuje. :-)

_________________
kiedy wsiadam na moto, staję się niewidzialny...


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jaki wyswietlacz biegow polecacie ?
Nieprzeczytany postNapisane: 27 maja 2018 22:16 
b
b
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 19 sie 2012 20:05
Lokalizacja: Jelenia Góra
JestemSzybki napisał(a):
Siemka.

Wiem że temat wystygł ale ja kilka dni temu montowałem wyświetlacz biegów (bez TRE) do swojej hayki.
Żeby do zamontować trzeba ściągać pokrywę sprzęgła i wyjąć sprzęgło no chyba że ktoś ma małe i chude palce to poradzi sobie bez wyciągania całego sprzęgła i odkręci sam czujnik :)
Wyświetlacz podłączamy poprzez przylutowanie przewodów do oryginalnego czujnika luzu a przewody możemy poprowadzić poprzez nacięcie oryginalnej gumki przez którą wychodzą oryginalne przewody, ja dodatkowo uszczelniłem silikonem. Wrzucę kilka zdjęć mniej więcej jak to wygląda do momentu kiedy już polutowałem przewody do czujnika i zalałem pierwszą warstwę klejem super glue żeby się od drgań itd nie urwały przewody a następnie zalałem całość grubo silikonem czarnym do wysokich temperatur ponieważ jest odporny na olej i temperatury no i poskładałem i działa znakomicie jak oryginalny GIPRO czy coś takiego.

Koszt wyświetlacza gotowego do montażu to 79 zł + silikon 8.5zł + tubka super glue około 2 zł i jakiś 4pak ;)

Wskaźnik zakupiłem od tego człowieka http://WWW.ROBGIE.PL z którym jest bardzo dobry i szybki kontakt i zero problemów, we wszystkim pomoże w razie jakichkolwiek kłopotów z montażem itd :) instrukcja montażu jest również do pobrania na tej stronie i jest wszystko dobrze opisane więc montaż jest łatwy,

Myślę że za takie pieniądze super sprawa bo jeśli chcesz wiedzieć na którym lecisz biegu to nie trzeba płacić po 400 zł za wyświetlacz.

Jakość wyświetlacza jest taka sama jak GIPRO itd więc warto.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


No właśnie, ja za swój zapłaciłem 380 zeta na ebay i to w roku 2005 czy 6tym jeśli dobrze pamiętam. Dziś mam hayke 2 gen i rzadko spoglądam na którym biegu jadę a i zdarzy się ze jadąc na 6tce próbuję wrzucić bieg wyżej :mrgreen:


Zobacz profil  Offline
Cytuj  

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości

Panel

Góra Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000 - 2016 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Design hayka.pl (based on Ercan Koc)